Betekenis van Chenta

Home » Contact & route » Betekenis van Chenta

Inspireren om te excelleren met Chenta

 

Inspireren om te excelleren

De Chenta is een Indiase ‘trommel’ en betekent symbolisch ‘hart’.
Chenta wil inspireren om te excelleren. Hiervoor volgen we het natuurlijke ritme van succes: sturen op resultaat en ontwikkelen vanuit het hart. Onze programma’s bieden ritme en structuur aan organisatie- en persoonlijke ontwikkeling, zodat managers en teams steeds beter gaan presteren. Want al onze programma’s zijn in de eerste plaats functioneel. Achter elk programma van Chenta zit de vraag: welk rendement gaat het opleveren?

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Neem gerust contact met ons op via (024) 322 80 77 of via het contactformulier.
Of laat u inspireren: wij bellen u graag terug voor een kosteloos adviesgesprek.

Recessiestress? Verandermoe? Of juist grensverleggend ambitieus?
Chenta maakt internationaal leidinggeven, ondernemen en samenwerken eenvoudiger, effectiever en nóg leuker. Juist nu!

Sturen op resultaat

Action learning is een belangrijk uitgangspunt voor Chenta. Vandaag leren, wat je morgen op de werkvloer toepast. In ons Open-Up! programma gaan we bijvoorbeeld aan de slag met (strategische) projecten die vaak meteen bijdragen aan de financiële resultaten van de organisatie. Zo’n programma kan zichzelf tijdens de looptijd al terugverdienen. 

Ontwikkelen vanuit het hart

De trainers van Chenta richten zich op inspireren in een veilige leeromgeving. Zodat leidinggevenden, teams en medewerkers beter gaan presteren én meer verbinding kunnen maken met de richting waarin de organisatie beweegt. Want succes en passie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lees meer over de trainers die u helpen ontwikkelen.

Excelleren vraagt om training

Ondernemen, leidinggeven, samenwerken… het is topsport! En een organisatie die niet traint, put haar mensen uit. Of mensen houden zichzelf ‘klein’ vanwege interne verhoudingen en patronen die niet inspireren. Benieuwd hoe Chenta kan inspireren om te excelleren? Bekijk de case van een HR manager hoe Chenta helpt talenten ontwikkelen.

Inspireren met resultaat

Een maatwerkprogramma met action learning is iets heel anders dan een ‘standaard’ training. Een standaard training wekt verwachtingen bij mensen, zonder dat het de organisatie verbindt aan de nieuwe inzichten. Dit is voor werkgevers en werknemers een risico.

Voordat Chenta met een in-company programma start, spreken we met de personeelsmanager en directie over de gewenste organisatieontwikkeling. Zo ontstaat er geen ruis en kunt u actief mensen inspireren en binden: the beat behind your success!